Katkeileva ja hidas internetyhteys aiheuttaa harmaita hiuksia jo arjessa, saati sitten työelämässä. Onnistuneen liiketoiminnan peruskiviä ovat usein luotettavat tietoliikenneratkaisut. Mitä enemmän yrityksen toiminta painottuu tietotyöhön, sitä varmempi ja luotettavampi kokonaisuuden tulee olla.
– Tietoliikenneratkaisun valintaan vaikuttavat eniten yrityksen toimiala ja kokoluokka. Mitä suurempi yritys on kyseessä, sitä laajempi kokonaisuus yleensä tarvitaan. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi kattavaa sisäverkkopalvelua sekä useamman toimipisteen välistä yritysverkkoratkaisua, kertoo yritysverkkojen asiantuntija Petri Markkanen Cinialta.
Markkasen mukaan yritysten tulisi miettiä, miten tärkeitä toimintavarma internetyhteys ja tietoturva ovat yrityksen toiminnalle. Yritysliittymät sisältävät aina tietyn palvelutason, joka takaa palvelun toimintavarmuuden. Kokonaisuutta rakentaessa Markkanen käy aina läpi millaista tietoturvaa yritys tarvitsee.
– Yrityksille tarkoitetut palvelut takaavat toimintavarman verkon. Edullisemmissa liittymissä mahdollinen katkos korjataan työpäivässä ja vaativampaan käyttöön soveltuvassa liittymässä valvonta- ja korjauspalvelu on valmiudessa 24/7, havainnollistaa Markkanen.
Vaikka yhteydet ja verkot hankitaan nykyhetkeen, otetaan suunnittelussa huomioon myös tulevaisuuden tarpeet. Lopputulos skaalataan aina yrityksen toiminnan mukaan.
Yritysliittymä voidaan toimittaa minne tahansa. Keskimääräinen toimitusaika on pari viikkoa, riippuen yrityksen sijainnista. Parhaimmillaan yritysliittymän saa käyttöön parissa päivässä. Markkanen kertoo, että he hyödyntävät yhteyksien toimittamisessa sujuvasti sekä Cinian verkkoa, joka kattaa Suomen, Pohjoismaat ja Keski-Euroopan, että muiden suomalaisten teleoperaattorien verkkoja.
– Cinia on Suomen vanhimpia tietoliikennealan yrityksiä, sillä sen historia ulottuu aina vuoteen 1861. Silloin teimme lennätinlinjoja Valtion Rautateiden alla, nyt moderneja tietoliikenneyhteyksiä kyberturvapalveluita unohtamatta. Tiedon kulku on meidän juttumme, hymyilee Markkanen.
Reilun vuoden Kuopiossa toiminut Cinia tunnetaan alueella myös Netplaza-nimellä. Oulusta alun perin kotoisin oleva Netplaza yhdistyi Cinia-konserniin muutama vuosi sitten, ja toimii nykyisin Cinia-brändin alla.
– Toiminnassamme yhdistyy kahden toimijan erikoisosaaminen: Cinia-konserni on tullut tunnetuksi kansainvälisestä merikaapeliyhteydestään sekä kriittisten tietoliikenne- ja kyberturvallisuusratkaisuiden toimittamisesta isoille toimijoille. Netplaza vuorostaan on tuonut konserniin pitkän kokemuksensa pk-sektorista ja sille sopivat palvelut.
Tärkeä osa konsernin toimintaa on tarjota asiakasyrityksille juuri niiden tarvitsemat palvelut yhdessä kumppanien kanssa.
– Teemme paljon yhteistyötä paikallisten IT-tukifirmojen kanssa. Yhdessä tarjoamme kaikki IT-palvelut yhdeltä luukulta aina tietoturvasta VPN-yhteyksiin ja pilvipalveluihin. Selvitämme ja tarjoamme ratkaisuja, joista asiakas tietää, mitä on ostamassa, kertoo Markkanen.