Takaisin sivun yläreunaan

Nyt liiskataan pihvit!

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen, Ravintola Taikuri | Kaupallinen yhteistyö

 

Smash burgeri Taikurin tapaan
  • hampurilaissämpylä
  • kaksi smash-pihviä
  • kaksi siivua pekonia
  • kaksi siivua hyvää cheddarjuustoa
  • 2 rkl majoneesia
  • tomaattia
  • jääsalaattia
  • maustekurkkua
  • pikkelöityä punasipulia
Majoneesi
  • 2 keltuaista
  • 1 tl sinappia
  • hyppysellinen suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • 3 ½ dl öljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa

Erottele kananmunan keltuaiset ja sekoita ne mausteiden kanssa kulhossa. Lisää öljyä ohuena nauhana tehokkaasti sekoittaen sähkövatkainta apuna käyttäen. Lisää lopuksi punaviinietikka.

Maista ja tarkista maku!

Halutessasi voit maustaa majoneesia erilaisilla yrteillä, valkosipulilla, chilillä, maustekastikkeilla.

Smash-pihvi
  • 100 g rasvaista naudan burgerijauhelihaa

Kuumenna paistinpannu kuumaksi.

Muotoile lihasta litteähkö pihvi.

Laita pihvi pannulle ja litistä pihvi erittäin ohueksi. Tässä voit käyttää apuna esimerkiksi pientä kattilaa.

Anna pihvin paistua, niin että paistopinta on rapea. Käännä pihvi, mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna paistua vielä hetki toiseltakin puolelta.

Pikkeliliemi
  • 1 osa etikkaa
  • 2 osaa sokeria
  • 3 osaa vettä

Sekoita ainekset keskenään.

Halutessasi voit maustaa lientä esimerkiksi chilillä.

Pikkeliliemeen voit laittaa maustumaa punasipulia, tomaattia tai muita kasviksia.

 

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Ravintola Taikuri

Viihdekeskus Minna, Ajurinkatu 16, 70110 Kuopio
Jaa artikkeli