Rautua, grillattua parsaa ja kuusenkerkkähollandaise
Kerkkävoi
- 300 g voita
- 1 ½ dl kuusenkerkkää
Sulata voi miedolla lämmöllä kattilassa ja lisää kerkät.
Anna voin uuttua miedolla lämmöllä vähintään tunti, minkä jälkeen siivilöi kerkät pois.
Kuusenkerkkähollandaise
- 4 kananmunan keltuaista
- 300 g kerkkävoita
- 30 g sitruunamehua
- 15 g valkoviinietikkaa
- suolaa
Sulata kerkkävoi kattilassa ja erottele kananmunista keltuaiset.
Sekoita keltuaiset, etikka ja sitruunamehu. Kuumenna seosta vesihauteessa koko ajan sekoittaen.
Kun keltuaiset alkavat paksuuntua, kaada voita sekaan hitaasti ja koko ajan vatkaten.
Kastike on valmis, kun se on kuohkeaa ja pinnalle muodostuu ”dyynejä” sekoittaessa, eikä siinä maistu raaka keltuainen.
Mausta lopuksi suolalla.
Grillattu parsa ja rautu
- 500 g suomalaista parsaa
- 500 g rautua
Grillaa tai paista parsat pannulla. Mausta suolalla.
Suolaa raudut ja anna suolautua noin 30 minuuttia. Leikkaa raudut 125 gramman annospaloiksi.
Paista rautu nahkapuoli alaspäin keskilämmöllä pannulla. Kun raudusta on 2/3 kypsynyt, käännä rautu. Lisää pannulle ruokalusikallinen voita ja anna paistua vielä hetken aikaa.