Lainsäädännön muutokset ovat tulleet uudella tavalla osaksi monen yrityksen arkea valmiuslain käyttöönoton, työlainsäädännön muutosten ja tiettyjä toimialoja rajummalla kädellä rajoittavien säännösten myötä. Muutoksia tapahtuu myös normaalitilanteessa tuhansia vuosittain, ja sääntely ohjaa yritystoimintaa koosta ja toimialasta riippumatta.
Linnunmaa Lexin lakiasiantuntija Tarja Anunti tietää, että pykäläviidakossa suunnistaminen vie aikaa ja energiaa. Linnunmaa Lex ratkaisee ongelman tarjoamalla digitaalisen palvelun yritysten, kuntien ja muiden yhteisöjen lakiseurantaan. Missiona on pitää asiakkaiden vastuuhenkilöt ajan tasalla heidän toimintaansa vaikuttavasta lainsäädännöstä ja sen muutoksista.
‒ Meiltä saa mielenrauhaa lakiasioiden suhteen. Lakiseurantapalvelumme ja lakiasiantuntijamme ovat helposti tavoitettavissa. Parilla klikkauksella löydät alasi ajankohtaisen lakitiedon sekä keskeiset vaatimukset, Anunti kertoo.
Valtakunnallisesti toimivan legal tech -yrityksen Kuopion-toimisto sijaitsee uudessa matkakeskuksessa, Kuopion Portissa. Pääkonttori on Joensuun Tiedepuistolla ja kolmas toimipaikka Porvoossa. Linnunmaa Lexillä on yli 300 asiakasyritystä ja yli 3 000 käyttäjää eri toimialoilta ja erikokoisista organisaatioista ‒ teollisuuden jäteistä B2B:n mikroyrityksiin. Joukossa on Abloyn, Bookers Groupin, Fazerin, Wihuri-yhtiöiden, Stora Enson ja Punamustan kaltaisia tuttuja nimiä. Palveluihin kuuluu muiden muassa EHS (Environment, Health & Safety) sekä HR & Talous -lakiseuranta.
‒ Meille ja asiakkaillemme on tärkeää, että monimutkaisetkin asiat ilmaistaan yksinkertaisesti. Hyvällä vuorovaikutuksella tehdään lakipykälistä ymmärrettäviä,
asiakkuuspäällikkö Jonna Rytkönen korostaa.
Helppo lähestyttävyys – digitaalinen ja inhimillinen – on olennainen osa palvelukokonaisuutta. Lakiseurannan kuukausimaksuun sisältyy erikoisjuristien ylläpitämä chat-palvelu, jonka kautta neuvontaa saa reaaliaikaisesti. Asiantuntijat myös kouluttavat asiakasyhteisöjä. Osa verkkokoulutuksista on kaikille avoimia.
‒ Helmikuussa (11.‒18.2.) järjestämme kaksiosaisen yritys- ja työoikeuden perusteiden verkkokoulutuksen, joka soveltuu yrittäjille, yritysjohdolle ja työnantajavastuussa oleville. Osallistua voi joko molempiin osiin tai vain toiseen osaan, Anunti vinkkaa.
Maaliskuulle (16.−30.3.) sijoittuu kolmiosainen koulutus EHS-lainsäädännön perusteista ja käytännön soveltamisesta teollisessa ympäristössä. Se on suunnattu jokaiselle, jonka tulee työssään tiedostaa ympäristö-, kemikaali- ja työturvallisuussääntelyn vaatimukset.
‒ Kannattaa kurkata myös tulevat koulutukset verkkosivuiltamme, Rytkönen lisää.