Aholansaarella on 200-vuotinen historia, josta ammennetaan vielä nykyisinkin oppia. Jo Paavo Ruotsalainen aikoinaan ensin ruokki, saunotti ja antoi saareen saapuneiden vieraiden levätä yön yli, ennen kuin alettiin puhua maailman menosta.
– Tätä samaa vieraanvaraisuuden viitoittamaa tietä noudatamme joka päivä, kertoo toimitusjohtaja Anne Tuomainen. Aholansaareen pääsee talvella jäätietä pitkin ja kesäisin vuorolaivalla, johon mahtuu 50 henkeä. Isompien ryhmien kuljetus hoituu myös vaivattomasti, sopimuksen mukaan. Majoitusta on tarjolla talvisin 150 ja kesäisin 200 yöpyjälle.
– Monet yllättyvät, kuinka paljon täällä on nähtävää. Kaupungin kiireet sulavat ihmisistä pois heidän saapuessaan saareen, sillä ajatuksille ja rauhoittumiselle löytyy tilaa luonnon helmassa, hymyilee Tuomainen.
Saarella on kokoustiloja erikokoisille ryhmille. Ravintola taipuu kestitsemään jopa 200 vieraan joukkoja, kun käyttöön otetaan ravintolasalin lisäksi muita tiloja, ja kesäkaudella jopa useampia, kun kesäterassi on käytössä.
– Yönylikokouksiin on täysi ylläpito aamupalasta iltapalaan, ja löylyt aidossa puurantasaunassa kruunaavat kokouspäivän, vinkkaa Tuomainen.
Kokousten ja palaverien ohella saaressa järjestyvät myös monenlaiset oheisohjelmat. Ryhmille voidaan järjestää tutustuminen ohjatusti saaren historiaan tai leikkimielisiä joukkuekisoja pihapiirissä.
Saaresta löytyy myös parikymmentä geokätköä, joista osa on moniosaisia mysteerikätköjä. Tauolla voi käydä itsenäisesti hiihtämässä, laskettelemassa Tahkon rinteissä tai vaikka lumikenkäilemässä luonnon helmassa. Kuljetus Tahkon rinteille järjestyy Hyrykyydillä eli jääjunalla, johon mahtuu kyytiin parikymmentä matkustajaa. Hiihtoretkeläisille Saaren munkki ja kaakao on traditio. Kodassa voi levähtää ja lämmitellä nokipannukahvilla sekä muurinpohjaletuilla. Sopivan mittainen laturetki Tahkon keskustasta Saareen taittuu myös perheen pienimmiltä.